Tips for å gjøre traumeterapi mer effektiv: hva du kan gjøre mellom konsultasjonene

Introduksjon

Introduksjon
Når det gjelder å takle traumatiske opplevelser, kan terapi være et uvurderlig verktøy. Traumeterapi, spesielt, har vist seg å være spesielt effektivt når det gjelder å hjelpe mennesker med å takle traumatiske hendelser og redusere symptomene på posttraumatisk stresslidelse (PTSD). Imidlertid, selv om traumeterapi kan være svært effektivt, kan det være utfordrende å opprettholde positive resultater mellom sesjoner. Derfor ønsker vi i denne artikkelen å gi tips og veiledning om hvordan du kan gjøre traumeterapi mer effektiv, spesielt mellom konsultasjonene. Vi vil diskutere hvorfor det er viktig å fortsette terapien mellom konsultasjonene, og hvilke teknikker som kan hjelpe deg med å nyttiggjøre deg mer av behandlingen. Videre vil vi også adressere noen vanlige misoppfatninger og tips for å velge riktig terapeut. Hvis du er interessert i å vite mer om traumeterapi generelt, kan du også finne relevant informasjon om dette emnet på vårt nettsted.

Forstå viktigheten av å fortsette terapien mellom konsultasjonene

Forstå Viktigheten Av Å Fortsette Terapien Mellom Konsultasjonene
Det kan være utfordrende å bearbeide traumer og smerter fra fortiden, og det er derfor viktig å ha en sterk forståelse av hvorfor det er så essensielt å fortsette terapien mellom konsultasjonene. Det er mange faktorer som spiller inn, og for å få mest ut av behandlingen er det viktig å være proaktiv om å jobbe med disse faktorene på egenhånd. Å ta ansvar for din egen helbredelsesprosess kan bety forskjellen mellom å opprettholde positive endringer og å stagnere. I de følgende avsnittene skal vi se nærmere på hvorfor det er viktig å fortsette terapien mellom konsultasjonene, og hvordan dette kan forbedre utfallet i traumeterapi.

Hvorfor fortsette terapien mellom konsultasjonene er viktig

Å fortsette terapien mellom konsultasjonene er veldig viktig for å forbedre resultatene av traumeterapi. Hvis du jobber med en terapeut for å bearbeide traumatiske opplevelser, kan det være fristende å sette all din tro på en ukentlig eller månedlig time. Men det er mellom disse konsultasjonene at arbeidet virkelig skjer. Terapitimen gir deg en plattform for å ønske velkommen vanskelige følelser og utforske dine reaksjoner, men det er det du gjør mellom timene som vil avgjøre om du gjør fremskritt i terapi eller ikke. Det å ta ansvar for din bearbeidingsprosess og ta det videre utenom konsultasjonen kan hjelpe deg å bygge videre på det du har funnet ut med terapeuten din.

Denne kontinuerlige bearbeidingsprosessen kan ha flere fordeler. For det første kan dine tanker, følelser og reaksjoner være mer friske i ditt minne, og dette kan hjelpe deg å utforske dem mer effektivt med terapeuten din og søke etter svar eller til og med bekreftelse på det du har lært. For det andre kan du gradvis lære å ta med deg ressursene og ferdighetene som du lærer i terapeutens kontor, hjem og ut i verden. Du lærer å overføre de ferdighetene du trenger for å takle traumatiske situasjoner eller triggere fra terapitiden og inn i situasjoner i det virkelige livet. Denne overføringsprosessen kan bidra til å skape balanse i ditt daglige liv og å leve et mer tilfredsstillende liv i fremtiden.

For å oppsummere, er det viktig å ta med seg det du har lært i terapitimen inn i resten av livet ditt. Dette kan hjelpe deg å bygge på det du har lært og å bruke de ferdighetene for å takle både traumatiske og ikke-traumatiske situasjoner mye mer effektivt. Tenk på det som å etablere en sammenheng mellom terapitimene og livet ditt utenfor terapirommet – det kan være en svært viktig brikke i å oppnå suksess i terapi og i livet generelt.

Hvordan fortsette terapien mellom konsultasjonene kan forbedre utfallet

Mellom terapikonsultasjonene kan virke som en uendelig tid, men det kan være en veldig verdifull tid å reflektere og fortsette terapien på egen hånd. Forskningsstudier har vist at pasienter som engasjerer seg i å fortsette terapien mellom konsultasjonene vanligvis opplever bedre utfall i terapien sin. Dette kan være av forskjellige årsaker, men en av hovedgrunnene for å fortsette terapien mellom konsultasjonene er å holde traumeterapiprosessen bevegelse fremover.

Fortsetter terapien mellom konsultasjonene kan:

Forbedre effekten av terapien: Å fortsette å jobbe gjennom traumet mellom terapikonsultasjonene kan bidra til å styrke og øke effekten av terapien. Å påminne deg selv om det du har lært og få tid til å bearbeide følelser kan gjøre det mye lettere å komme tilbake til prosessen neste gang du møter terapeuten din.
Gjør deg mer engasjert i terapien din: Med økt refleksjon om din egen situasjon og økt forståelse for årsakene til dine reaksjoner, kan du bli mer engasjert og bevisst på terapiprosessen din. Ved å ta ansvar for terapien din og ta små skritt på egen hånd, kan du føle deg mer involvert og aktiv i helbredelsesprosessen.
Bidra til å forhindre tilbakefall: Selv om det kan være utfordrende å jobbe gjennom følelsene dine på egen hånd, kan det også gi deg muligheten til å finne ut mer om årsakene til traumereaksjoner. Å utforske dine personlige triggere og å lære nye ferdigheter for å takle symptomene dine kan bidra til å forhindre tilbakefall når du konfronteres med traumetriggerne dine i fremtiden.
Forbedre kommunikasjonen med terapeuten din: Å studere symptomene og reaksjonene dine fra en distanse kan hjelpe deg med å forstå mer om dine spesifikke utfordringer og kommunisere mer effektivt med terapeuten din under konsultasjonene. Det kan også gi en mulighet for å diskutere spesifikke problemer med terapeuten din og hjelpe til med å identifisere måter å håndtere dem på.

Husk at terapiprosessen er unik for hver person og tilnærmingen din kan variere avhengig av din spesifikke situasjon og ditt forhold til terapeuten din. Hvis du vil vite mer om hvordan du får ut det meste av mellom terapikonsultasjonene, kan du lese våre artikler Søkstra traumeterapi, Traumeterapi og traumatiske drømmer, og Hvordan overvinne terapimotstand under traumeterapi for mer inspirasjon.

Tips for å forbedre terapien mellom konsultasjonene

Det å søke hjelp og delta i traumeterapi kan være en utfordrende og vanskelig prosess, men det er viktig å huske på at det er en trinnvis prosess. Terapien kan fortsatt ha stor effekt på din helbredelsesreise selv mellom konsultasjonene. Her er noen strategier som kan bidra til å gjøre din traumeterapi mer effektiv.

Tips for å forbedre terapien mellom konsultasjonene:

Hold en dagbok

En dagbok kan være en effektiv måte å fortsette terapien mellom konsultasjonene. Ved å skrive ned tanker og følelser rundt traumene kan du få bedre innsikt i dem. Dette kan hjelpe deg å forstå hva som trigger traumene og hvordan du kan håndtere dem bedre.

Hvordan kan du starte med å skrive en dagbok?

Det trenger ikke å være en komplisert prosess å begynne å skrive en dagbok. Her er noen tips for å komme i gang:

Trinn Tips
1 Skaff en notatbok og en penn eller finn en app som fungerer for deg.
2 Velg et tidspunkt på dagen som passer for deg å skrive ned tankene dine. Noen mennesker finner det nyttig å skrive like etter en terapitime.
3 Skriv ned hva som skjedde i løpet av dagen din og hvordan du følte deg. Hvis du har kjent på traumereaksjoner, prøv å beskrive hva som utløste dem.
4 Bruk dagboken som en måte å reflektere over ting som var vanskelig for deg og hva som hjelper deg å komme gjennom det.

Hvordan kan en dagbok hjelpe deg med traumeterapien?

En dagbok kan gi deg flere fordeler i traumeterapien.

For det første kan det hjelpe deg med å holde fokus mellom konsultasjonene. Når du skriver ned dine tanker og følelser, kan det gjøre det lettere å huske hva du ønsker å arbeide med i terapitimen.

For det andre vil det å skrive ned dine tanker og følelser hjelpe deg med å identifisere triggere. Identifisere hva som utløser traumet ditt, kan hjelpe deg med å unngå disse situasjonene eller utløserne.

For det tredje vil det hjelpe deg med å holde oversikt over din fremgang. Du kan gå tilbake og lese hva du har skrevet tidligere i dagboken og se om du har gjort fremskritt i din behandling.

Husk at det å skrive en dagbok er bare en av mange måter å fortsette traumeterapien mellom konsultasjonene. For flere tips, kan du sjekke ut vår omfattende guide for traumeterapi.

Bruk avspenningsøvelser

En hensiktsmessig strategi for å forbedre utfallet av traumeterapi mellom konsultasjonene, er å bruke avspenningsøvelser. Dette kan hjelpe deg med å roe ned kroppen og sinnet, og redusere de negative fysiske og psykologiske effektene av traumet.

Det finnes forskjellige typer avspenningsøvelser som kan være nyttige i denne sammenhengen, inkludert meditasjon, dyp pusting, yoga, og progressive muskelavslapning. Å gjøre disse øvelsene regelmessig kan redusere stress og angst som er forbundet med traumet – noe som kan gjøre at man er mer forberedt på å takle utfordringer mellom konsultasjonene.

Her er noen tips for å bruke avspenningsøvelser i din traumeterapi:

Tips Beskrivelse
Planlegg avspenning Sett av tid hver dag til å gjøre avspenningsøvelser, og sørg for at du ikke blir forstyrret i denne perioden.
Start med enkle øvelser Begynn med enkle øvelser, som for eksempel dyp pusting eller en kort meditasjon, og øk lengden og intensiteten etter hvert.
Gjør øvelsene regelmessig Jo mer du gjør øvelsene, jo bedre blir du på dem – så gjør dem så ofte du kan.
Prøv forskjellige øvelser Det finnes mange forskjellige typer avspenningsøvelser å velge mellom, så prøv å finne de som fungerer best for deg.
Bruk veiledning Hvis du har problemer med å gjøre øvelsene på egen hånd, kan du prøve å bruke en veiledning eller en app for å lære teknikkene bedre.

Husk at avspenningsøvelser alene ikke vil løse traumet, men det kan være et nyttig verktøy for å lindre noen av symptomene som følger med. Det er også viktig å fortsette traumeterapien med din terapeut. Hvis du ønsker å lære mer om hva traumeterapi innebærer og hvordan det kan hjelpe deg, kan du lese vår guide for traumeterapeut eller lære mer om noen av de vanligste misoppfatningene om traumeterapi. Hvis du er usikker på hvordan du forbereder deg før traumeterapi, kan du også sjekke ut våre tips for å forberede deg til traumeterapi.

Unngå traumetriggere

For å gjøre traumeterapi mer effektivt, er det viktig å unngå å utsette deg selv for traumetriggere mellom konsultasjonene. Traumetriggere kan inkludere visse steder, situasjoner, mennesker eller selv en lukt eller et syn som kan minne deg om traumet ditt. Å bli utsatt for slike triggere kan forårsake økt angst og stress, og til og med forlenge helbredelsesprosessen.

Slik kan du unngå traumetriggere:

Unngå situasjoner Hvis du vet at en viss situasjon kan utløse traumet ditt, prøv å unngå det så mye som mulig. Hvis du ikke kan unngå det, kan du bruke avspenningsøvelser for å roe deg ned når du er i situasjonen.
Bruk positive affirmasjoner Positive affirmasjoner kan hjelpe deg med å føle deg mer trygg og selvsikker når du står overfor traumetriggere. Si til deg selv at du er trygg, at du kan takle situasjonen, og at du er en overlevende.
Bruke grounding-teknikker Grounding-teknikker kan hjelpe deg med å holde fokus på øyeblikket, og unngå å bli dratt inn i angsten din. Teknikker inkluderer å holde en isbit i hånden, fokusere på pusten din eller tenke på navnene på alle fargene rundt deg.
Bruk avspenningsøvelser Å praktisere avspenningsøvelser som yoga, meditasjon eller mindfulness kan hjelpe deg med å roe ned nervesystemet ditt og redusere angstnivået. Regelmessig trening kan også bidra til å regulere humøret ditt og gi en følelse av velvære.

Hvis du trenger hjelp til å identifisere traumetriggere, kan du diskutere dette med terapeuten din under konsultasjonen. De vil kunne gi deg råd om hvordan du kan takle disse triggere i hverdagen.

Husk at unngåelse av traumetriggere ikke betyr å unngå hele livet ditt. Det betyr bare å være bevisst på hva som kan utløse traumereaksjoner, og å være forberedt på å håndtere disse følelsene på en sunn måte når de oppstår.

For mer informasjon om traumeterapi og hvordan du kan dra nytte av det i livet ditt, kan du besøke vår traumeterapeuten guide. Det er også viktig å ikke la misoppfatninger hindre deg i å søke hjelp for traumer. Les mer om vanlige misoppfatninger om traumeterapi og hvordan å forberede seg til traumeterapi på vår nettside.

Finn positives sider ved situasjonen

Etter en traumatisk hendelse kan det være vanskelig å finne noe positivt ved situasjonen. Men faktisk kan det å finne noen positive sider ved situasjonen være en viktig del av traumeterapien. Dette kan hjelpe deg med å sette hendelsen i en større sammenheng, og oppdage nye måter å se på tingene på.

En måte å finne positive sider ved situasjonen på, er ved å lage en liste over ting du har lært som følge av traumatisk hendelse. Dette kan være nye perspektiver, evner eller styrker du ikke visste at du hadde. Hvis du for eksempel har overvunnet en frykt for noe, kan det å anerkjenne at du har utviklet motstandskraft være en viktig del av helingsprosessen.

En annen måte å finne positive sider ved situasjonen på, er å fokusere på hvordan du kan bruke dine erfaringer til å hjelpe andre. Dette kan gi deg en følelse av mening og formål, og hjelpe deg med å føle deg mindre maktesløs i møte med traumet.

Det er også viktig å huske at å finne positive sider ved situasjonen ikke betyr at du ignorere eller bagatelliserer din smerte og lidelse. Det handler om å holde et åpent sinn, og se etter måter å vokse og utvikle seg på, selv i møte med vanskelige situasjoner.

Som traumeterapeut kan det være en god ide å guide pasienter gjennom denne øvelsen, og hjelpe dem med å se på situasjonen fra et mer positivt perspektiv. Dette kan hjelpe med å øke selvfølelsen og tankene om selvværd.

Husk at å finne positive sider ved situasjonen ikke er en enkel oppgave, og det kan ta litt tid å utvikle den nødvendige innsikten. Men ved å jobbe på dette som en del av traumeterapien, kan du hjelpe deg selv til en mer helbredende og givende opplevelse.

For mer informasjon om traumeterapi og hvordan det kan hjelpe deg med å finne positive sider ved situasjonen, kan du kontakte en traumeterapeut. Se vår traumeterapeut-guide for å finne en god traumeterapeut i nærheten av deg.

Hold kontakt med terapeuten din mellom konsultasjonene

En av de mest effektive måtene å forbedre traumeterapien mellom konsultasjonene er å holde kontakten med terapeuten din. På denne måten kan du fortsette å jobbe med traumene dine og få støtte fra en profesjonell når du trenger det mest.

Hvorfor er det viktig å holde kontakt med terapeuten mellom konsultasjonene?

Å holde kontakt med terapeuten din mellom konsultasjonene gir deg en ekstra støtte når du trenger det mest. I tillegg kan terapeuten din gi deg råd og veiledning om hvordan du kan jobbe med traumene dine på egenhånd. Dette kan inkludere øvelser, mindfulness teknikker eller bare å lytte til deg når du trenger noen å snakke med.

Hvordan kan man opprettholde kontakt med terapeuten mellom konsultasjonene?

Det er flere måter du kan holde kontakten med terapeuten din mellom konsultasjonene. En måte er å sende en e-post eller en tekstmelding til terapeuten din når du trenger støtte eller har spørsmål. En annen måte er å avtale en telefonsamtale eller et videosamtale på forhånd, slik at du har et fast tidspunkt å snakke med terapeuten din.

Hvordan kan terapeuten din hjelpe deg mellom konsultasjonene?

Terapeuten din kan hjelpe deg på flere måter mellom konsultasjonene. Dette kan være gjennom å gi deg råd og veiledning om hvordan du kan takle traumerelaterte symptomer, gi deg tips om avspenningsøvelser, eller bare gi deg en støttende samtale når det trengs. Terapeuten din kan også gi deg oppgaver eller øvelser som kan hjelpe deg å jobbe med traumene dine på egenhånd.

Hva bør du huske på når du kontakter terapeuten din mellom konsultasjonene?

Det er viktig å huske på at terapeuten din ikke kan være tilgjengelig hele tiden utenom konsultasjonene. Derfor bør du avtale tidspunkt for kontakt på forhånd, slik at terapeuten din kan sette av tid til å hjelpe deg. Du bør også være ærlig med terapeuten din om hvordan du har det og hva du trenger av støtte eller veiledning.

Nedenfor har vi oppsummert noen av tipsene for å opprettholde kontakten med terapeuten din mellom konsultasjonene:

Tips Beskrivelse
Avtal faste tidspunkt for kontakt Dette gir deg en fast tid til å snakke med terapeuten din og sikrer at du får den støtten du trenger
Vær ærlig om dine behov Å være åpen og ærlig med terapeuten din vil sikre at du får den mest relevante støtten og veiledningen
Ha realistiske forventninger Husk at terapeuten din ikke vil være tilgjengelig hele tiden, så ha realistiske forventninger til hvor mye kontakt du kan ha

Husk at å holde kontakten med terapeuten din mellom konsultasjonene kan være en kraftig måte å forbedre terapien din på. Å ha en profesjonell støtte kan hjelpe deg å jobbe med traumene dine på egenhånd og sikre at du får den hjelpen du trenger når du trenger det mest.

Bruk støttende ressurser

No problem, here are some tips for utilizing supportive resources to enhance the effectiveness of trauma therapy:

1. Gruppeterapi: Å delta i en gruppetraumateterapi kan gi en følelse av fellesskap og støtte fra andre som har lignende erfaringer. Gruppen kan også bidra til å øke selvtillit og tillit til andre mennesker.

2. Selvhjelpsgrupper: Det finnes mange forskjellige typer selvhjelpsgrupper for overlevende av traume og deres pårørende. For eksempel kan en alkoholiker anonyme gruppe være nyttig for noen som lider av alkoholisme på grunn av traumer.

3. Online terapi: Teknologi har gjort det mulig for terapi å bli mer tilgjengelig enn noensinne. Online terapi kan være et godt alternativ for personer som bor langt unna terapeuten eller ikke har råd til vanlige konsultasjoner.

4. Selvhjelpsbøker: Det finnes et bredt utvalg av selvhjelpsbøker tilgjengelig som fokuserer på traumer og traumeterapi. Disse bøkene kan gi verdifull kunnskap om traume og hvordan det kan bli behandlet.

5. Fysiske aktiviteter: Å delta i fysiske aktiviteter kan bidra til å redusere stress og angst i kroppen. Aktiviteter som yoga og meditasjon kan også bidra til å øke bevisstheten og forbindelsen med kroppen.

6. Venner og familie: Å ha en støttende og forståelsesfull gruppe av venner og familie kan være avgjørende for å lykkes med traumeterapi. Disse personene kan bidra til å gi støtte og oppmuntring gjennom hele prosessen.

Det er viktig å huske at det finnes mange forskjellige ressurser der ute for å hjelpe deg i din traumeterapiprosess. Å benytte seg av disse ressursene kan bidra til å øke sjansene for suksess og gi deg den støtten du trenger underveis.

Lær mer om traumeterapi og traumereaksjoner

En av de beste måtene å forbedre traumeterapien mellom konsultasjonene er å tilegne seg mer kunnskap om traumeterapi og traumereaksjoner. Her er noen tips for å lære mer:

Les artikler og bøker om traumeterapi Du kan finne en rekke artikler og bøker som beskriver ulike teknikker og tilnærminger til traumeterapi. Ved å lese om dette temaet, kan du få en bedre forståelse for terapiprosessen og lære hva som fungerer best for deg.
Ta online kurs Det finnes mange gratis og betalte online kurs som dekker ulike temaer innen traumeterapi. Ved å ta et kurs, kan du lære nye ferdigheter og få mer kunnskap om hvordan du kan takle traumereaksjoner på egenhånd.
Delta på webinarer og seminarer Mange terapeuter og organisasjoner tilbyr webinarer og seminarer om ulike aspekter av traumeterapi. Dette kan være en flott måte å lære mer om emnet og få muligheten til å stille spørsmål til fagpersoner.
Hør på podcaster om traumeterapi Podcaster er en annen flott måte å lære mer om traumeterapi på. Det finnes mange podcaster som dekker ulike temaer innen traumeterapi og gir deg tips og triks om hvordan du kan jobbe med traumereaksjoner på egenhånd.

Husk at ved å lære mer om traumeterapi og traumereaksjoner, kan du styrke din egen forståelse for terapiprosessen og hjelpe deg med å finne måter å forbedre terapien mellom konsultasjonene på.

Avsluttning

Når det gjelder traumeterapi, er det viktig å forstå at veien til helbredelse kan være lang og krevende. Å fortsette terapien mellom konsultasjonene kan imidlertid være en avgjørende faktor for suksess og effektivitet. Ved å implementere noen av tipsene som er nevnt tidligere, vil du kunne gjøre progresjonen raskere og mer effektiv.

Det å holde en dagbok og bruke avspenningsøvelser vil hjelpe deg med å bli mer bevisst på tankene og følelsene dine, samtidig som du lærer å regulere stressnivået ditt. Ved å unngå traumetriggere og finne positive sider ved situasjonen, vil du også kunne redusere angst og andre negative følelser som kan føles overveldende.

Et annet viktig tips er å holde kontakt med terapeuten din mellom konsultasjonene. Dette kan hjelpe deg med å holde fokus på målene dine, samt gi deg en ekstra støtte og veiledning underveis. Bruk også støttende ressurser som familie og venner, samt lær mer om traumeterapi og traumereaksjoner. Dette vil gi deg en dypere forståelse av prosessen og hjelpe deg med å holde motivasjonen oppe.

Til syvende og sist er det viktig å huske på at alle vil oppleve traumer og livets utfordringer på forskjellige måter. Det viktigste du kan gjøre, er å ta deg tid til å ta vare på deg selv og praktisere selvkjærlighet. Med tålmodighet, innsats og veiledning fra en dyktig terapeut, kan du lære å overvinne traumer og oppnå en bedre livskvalitet.

Ofte Stilte Spørsmål

Hva bør jeg gjøre hvis jeg føler meg overveldet mellom terapitimene?

Hvis du føler deg overveldet mellom terapitimene, kan du prøve å skrive ned tankene dine i en dagbok, og bruke avspenningsøvelser for å roe ned.

Hvordan kan jeg unngå traumetriggere i hverdagen?

Unngå traumetriggere i hverdagen ved å unngå situasjoner og steder som kan minne deg om traumet ditt, og hvis det er uunngåelig, bruke avspenningsøvelser.

Hva bør jeg gjøre hvis jeg føler meg isolert mellom terapitimene?

Hvis du føler deg isolert mellom terapitimene, kan du prøve å holde kontakt med familiemedlemmer eller venner, eller ønske velkommen nye aktiviteter til å komme ut av huset.

Hvorfor bør jeg fortsette å jobbe med traumeterapi selv utenfor kontoret?

Du bør fortsette å jobbe med traumeterapi selv utenfor kontoret for å få mest mulig ut av terapien din, og for å øke sjansene for et positivt utfall.

Hvordan kan jeg finne positive sider ved en vanskelig situasjon?

Du kan finne positive sider ved en vanskelig situasjon ved å tenke på hva du har lært, hvordan du har vokst, og hvordan du kan bruke denne kunnskapen til å gjøre positive endringer i livet ditt.

Hva bør jeg gjøre hvis jeg føler at terapien ikke fungerer?

Hvis du føler at terapien ikke fungerer, bør du snakke med terapeuten din om dine bekymringer og se om de kan gjøre endringer i terapien for å hjelpe deg.

Hvordan kan jeg lære mer om traumeterapi og traumereaksjoner?

Du kan lære mer om traumeterapi og traumereaksjoner ved å lese faglitteratur, delta i støttegrupper, eller søke kunnskap fra profesjonelle.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg føler meg stresset og overveldet?

Hvis du føler deg stresset og overveldet, prøv å bruke avspenningsøvelser, og fokusere på å puste rolig og dypt.

Hvor ofte bør jeg jobbe med traumeterapi mellom terapitimene?

Hvor ofte du bør jobbe med traumeterapi mellom terapitimene avhenger av din personlige situasjon og hva terapeuten din anbefaler.

Hvor lang tid tar det å se resultater av traumeterapi?

Tiden det tar å se resultater varierer fra person til person og avhenger av faktorer som typen traume, alvorlighetsgraden og tiden som har gått siden traumet.

Referanser

Legg igjen en kommentar